Home | Pijngedraganalyse | Literatuur | Downloads| Auteurs
 
 

Over de auteurs

 

 

PGA

instrumenten

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

 

drs. C.G.M. Ketels (1963)

 

 

 

Clemens is in 1982 in de zorg aan verstandelijk gehandicapten begonnen met de opleiding Z-verpleegkundige. In de loop der jaren heeft hij verschillende functies vervuld binnen deze zorg.                       Daarnaast was hij vele jaren werkzaam als docent en opleidings-manager op een opleiding voor verzorgenden en verpleegkundigen en lid van het regionaal tuchtcollege voor de gezondheidszorg te Amsterdam. Sinds 2012 is Clemens werkzaam bij de inspectie voor de Gezondheidszorg.

Gedurende zijn loopbaan heeft hij o.a. de studie pedagogiek MO-A gedaan met als afstudeeronderwerp: Agressie. Omgaan met gedragsmoeilijke verstandelijk gehandicapte bewoners.

In 1999 heeft Clemens de studie verplegingswetenschap aan de Universiteit Maastricht afgesloten. Zijn afstudeeronderzoek had als onderwerp het vaststellen van pijn bij verstandelijk gehandicapten.

Ivonne van Pluur

 

 

 

Mijn naam is Ivonne van Pluur - Bennink. Ik heb in 1989 mijn MDGO-AW opleiding afgerond. Daarna heb ik de opleiding tot                          Z-verpleegkundige gevolgd vanuit stichting Fatima en heb in 1993 mijn diploma behaald.       

Tot op heden ben ik nog steeds werkzaam binnen deze stichting. Ik ben ondertussen op verschillende woongroepen, met diverse niveaus en problematieken, werkzaam geweest. Momenteel werk ik parttime binnen een woongroep met zeer ernstig verstandelijk gehandicapte zorgvragers. Daarnaast ben ik ambulant werkzaam als praktisch pedagogisch gezinsbegeleidster.  

Op onze woongroep lopen we regelmatig tegen vragen rondom pijn aan. Heeft iemand nu pijn, waar dan en hoe erg dan? Vandaar dat ik erg ge´nteresseerd was en ben in dit onderwerp.

De instrumenten binnen het systeem van pijngedraganalyse brengen ons weer een beetje dichter bij een antwoord op al deze vragen.

PGA

Pijnprofiel               

Pijnbestrijdingplan  

Observatielijsten      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

e-mail
disclaimer